Dit boek is het resultaat van een project gedaan door mij, samen met mijn medestudent, Oliver Wolters. In het boek komen 28 monsters terug met elk een eigen bedacht verhaal. Deze monsters zijn bedacht en getekend door de kinderen uit groep 5 van de basisschool de Bonkelaar (Rotsduif) te Almelo.

Deze 28 monsters heb ik samen met mijn medestudent gevisualiseerd in Adobe Photoshop met behulp van een WACOM tekentablet.

De verhalen zijn niet zomaar verhalen, maar speciaal op kinderen gericht én hebben iets educatiefs ‘verstopt’ in het verhaal, onderwerpen zoals ‘geloven in jezelf, niet een ander op uiterlijk beoordelen, niet pesten, niet ongezond doen, etc.’ Elk verhaal hebben we zelf geschreven en zijn zo’n 200 woorden lang. 


Wij hebben het boek (na 12 weken werk) uitgegeven aan de groep en ze waren er erg blij mee. Hieronder enkele beelden van het resultaat: 

Leave a Reply